Обособено трасе за движение на градския транспорт се изгражда по бул.“Константин Величков“

Евгени Крусев, заместник-кметът на София по направление транспорт, провери ремонта на обекта

В момента се изгражда четвъртият от общо шест перона за пътниците, които ще ползват градския транспорт в обособеното трасе по бул.“Константин Величков“.

По булеварда в участъка от бул. “Възкресение“ до бул. “Сливница“ ще бъде специално обособено трасе с разделителна бетонова ивица и перони за всяка спирка. Спирките „Св. Св. Петър и Павел“,  „Тодор Александров“ и при ул. “Цар Симеон“ ще бъдат за трамваите и автобусите, които минават по бул. “Константин Величков“. При изграждането на перона се прави разширение, така че да се запазят пътните ленти за движение – по две във всяка посока. С делинеатори (разделителни елементи) от бетон, с които ще бъде обособено трасето над пътната настилка, ще се възпрепятства навлизането на автомобили върху трамвайните релси.

По бул. “Константин Величков“ преминават автобусните линии №№ 11, 60, 72, 102, 83, 45 и 77 и трамвайните линии – №№ 11, 22, 3. Превозните средства ще се движат по общо трасе и ще спират на общи спирки.

"Предвиждаме до 15 септември  обособеното трасе и пероните да бъдат завършени" – каза зам.-кметът Евгени Крусев. Планираме следващите да бъдат при бул. “Възкресение“, бул. “Мадрид“, бул. “Княгиня Мария-Луиза“. Целта е превозните средства на градския транспорт да подобрят придвижването си.

Продължава работата по другите ни обекти. От неделя, 12 август, ще започне подготовката за ремонта на бул. “България“, като от понеделник ще започне реално работата по платното в посока "Бояна" между бул. “Гешов“ и бул. “Гоце Делчев“. Платното ще е затворено изцяло, а движението ще се извършва двупосочно в другото пътно платно. Призоваваме хората да използват алтернативни маршрути като бул. “Цар Борис Трети“,  бул. “Черни връх“.

Възстановяваме движението на трамваите по линия № 7. Планира се до началото на септември бул. „България“ да бъде отворен изцяло за движение.

От днес, 9 август, започна ремонтът на бул. “Пенчо Славейков“, като се работи по тротоара откъм болницата.

На 11 и 12 август ще бъде затворено за движение кръстовището на бул. “Васил Левски“ при Ректората за 48 часа. За това време строителите ще имат ангажимент да положат нова пътна настилка и от понеделник, 13 август, движението да бъде възстановено. След това строителите продължават работа в посока паметника на Васил Левски. Ще бъдат ремонтирани пътните платна и тротоарът откъм сградата на Националната художествена академия.

От понеделник, 13 август, започва реконструкция на бул. “Арсеналски“, където се предвижда движението да бъде само стеснено с една лента в посока. Очаква се ремонтът да приключи до 15 септември.

09.08.2018