Обновена е сградата на културен дом "Красно село"

В културния дом "Красно село" се провеждат представления и репетиции на квартет "Димов", "Софийски солисти", театър "Сириус", както и радостни обреди.
Кметът на София Йорданка Фандъкова и зам.-кметът по направление "Инвестиции и строителство" Ирина Савина посетиха ремонтираната сграда на Общински културен институт "Красно село". На проверката присъства и кметът на района Христо Апостолов.
"Още при самото строителство на сградата, в средата на седемдесетте години на ХХ век, не са изпълнени антисеизмични мерки, затова започнахме цялостна реконструкция на сградата на Общински културен институт "Красно село" заедно с конструктивно укрепване и енергийна ефективност.
Ремонтът започна през септември 2015 г. в рамките на инвестиционната програма на Столична община. Общо от бюджета на Столична община са инвестирани 4.6 млн. лева. Ремонтът е изпълнен на няколко етапа, съобразен с това да не се спира функционирането на културния дом", посочи кметът Фандъкова.
Извършено е цялостно конструктивно укрепване на сградата, подменена е ВиК инсталацията, ремонтирани са настилките на терасите, изградена е достъпна среда – рампа и тоалетна за хора с увреждания. Извършени са ремонтни дейности, включително във вътрешното пространство и цялостно обновяване на фасадата.

 

29.12.2017