Обновена е сградата на ДГ № 179 „Синчец“ в район „Илинден“

"Сградата на ДГ № 179 „Синчец“ в район „Илинден“ вече е  напълно  обновена." Това каза кметът на район „Илинден“ Иван Божилов. Строителните и ремонтни дейности на старата сграда на детското заведение започнаха през лятото на 2018 година и се финансират по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Старата част на детската градина е санирана и отговаря на съвременните изисквания за енергийна ефективност. На подовете е положена хетерногенна винилова настилка с антибактериални свойства. Стените и таваните след шпакловка са боядисани с антибактериален латекс.

Подменени са  водопроводната и канализационна инсталации, поставен е нов теракот по пода и фаянс по стените на санитарните помещения.  Монтирано е ново санитарно обзавеждане и нови санитарни батерии.

Ремонтните дейности в двора на детската градина продължават, като ще бъдат изградени четири нови детски площадки за игра и едно спортно игрище. Ще бъде положена нова настилка около сградата, както и за достъп до новоизградените площадки. Предстои да бъде изградено ново алейно осветление и озеленяване на тревните площи.

03.06.2019