Обновяват цялостно настилките на тротоари в "Горна баня"

Подмяна на тротоарните настилки, бордюрите, ремонт на уличното осветление и засаждане на нови дървета се извършва в централната част на кв. „Горна баня”, район "Овча купел". Проектът е на стойност над 75 000 лв.

Реконструкцията обхваща северния и южния тротоар на ул. "Каменица", в отсечката от ул. "Перуника" до ул. "Дон", както и западния и източния тротоар на площада при Минералната баня.

Общата площ на подменената настилка е 1090 квадратни метра. Изборът на тротоарните плочи е направен след консултация с Инициативен комитет от жители на "Горна баня", уточни зам.-кметът на София Дончо Барбалов. Той провери работата на обекта заедно с кмета на район "Овча купел" Христина Семерджиева. Представители на Инициативния комитет присъстваха на проверката.

Общо 38 млн. лв. от бюджета на Столичната община са предвидени през тази година за текущ ремонт на улици и тротоари в София. Продължава работата по програмата за обновяване на тротоари. Средствата се разпределят в зависимост от направените заявки на районните кметове. Възложени са ремонтни дейности на улични платна и тротоари в различни квартали. Работи се по тротоарните настилки на бул. ”Васил Левски”, бул. ”Патриарх Евтимий”, както и в районите „Витоша”, „Студентски” и др.

Отделно ще продължи обновяване на 94 000 кв. м тротоари в районите на Втория градски ринг като „Средец”, „Триадица”, „Красно село”. Към момента се извършват ремонтни дейности на около 10 000 кв. м тротоарни настилки. Тези дейности се финансират с 9,2 млн. лв., отпуснати от СУСОПФ.


07.04.2019