Обединена Надежда за Вяра и Виви

Районна администрация "Надежда" инициира мащабна благотворителна кампания "Обединена Надежда за Вяра и Виви", в подкрепа на петгодишната Вяра Юсева (ДГ № 172) и шестгодишната Вивиян Костова (ДГ № 38), които се борят с агресивни онкозаболявания.

В нашата „Седмица на Надеждата“ (1 – 7 октомври) се провеждат серия от благотворителни събития в детски градини и училища на територията на район „Надежда“ – концерти, базари, спортни празници, открити уроци, детски театър и други.

На 6 октомври (събота) от 10.00 до 13.00 ч. предстои голям Благотворителен концерт и базар пред Общински културен институт "Надежда" (бул. "Ломско шосе" № 2), в който ще включат лицата от кампанията „Успели българи дават личен пример“ – Тервел Пулев, Ненчо Балабанов, Славин Славчев, Симона Загорова, EVA и други.

Вивиян Костова (на 6 години) е с поставена диагноза невробластом, с висока пролиферативна активност, IV кл., висок риск.

Вивиян претърпя две животоспасяващи операции и два курса химиотерапия в България. Впоследствие се открива  тромб на куха вена Кава и сраствания към панкреаса. Следват две животоспасяващи операции: една за остраняване на тромба и втора за премахване на целия ляв бъбрек със слезката и по-голямата част от тумора. След направените изследвания и скенер, 10 дни по-късно, се открива новообразувал се тромб, както и множество метастази в бял дроб и няколко в два абдоминални лимфни възела. Детето е пренасочено за лечение в детско онкологично отделение в ИСУЛ. Надеждата на родителите е, че състоянието ѝ ще позволи транспортиране и лечение в чужбина.

Открита е дарителска сметка в подкрепа на Виви:  

IBAN: BG37FINV91501317220466
BIC: FINV BGSF
Титуляр на сметката е Вивиян Валериева Костова.

Вяра Юсева е с поставена диагноза невробластом – тумор на надбъбречна жлеза, IV кл., висок риск. Необходима е спешна операция и постоперативно лечение в Германия.

Всеки, който желае да помогне на Вяра, може да го направи на следната дарителска сметка:

БАНКА: ЦКБ АД – Клон "Възраждане"
BIC: CECBBGSF
IBAN: BG64 CECB 9790 40H8 2013 00
Титуляр на сметката е Вяра Любенова Юсева.

Две деца имат нужда от нас, имат нужда от подкрепа, имат нужда от ОБЕДИНЕНА НАДЕЖДА!

04.10.2018