Новоизграждаща се улица до "София Tех Парк" носи името на посланик Джеймс Пардю

В присъствието на Н. Пр. посланика на САЩ Херо Мустафа, президента на „Америка за България“ Нанси Шилър и кмета на София Йорданка Фандъкова се проведе церемония по посвещаване на новоизграждаща се улица на името на посланик Джеймс Пардю.

Специален гост на събитието бе неговият син генерал-майор Пол Пардю, който получи като подарък табела на улицата с името на баща му. Новата улица, която ще свързва бул. “Асен Йорданов“ и кв. "Полигона“, е до "София Тех Парк" и носи името „Посланик Джеймс Пардю“ 2002 – 2005. 

Именуването на новоизграждащата се улица на посланик Пардю бе одобрено през юни от Столичния общински съвет по инициатива на Сдружение „Приятели на Докторската градина“, Нов симфоничен оркестър, Балетна академия „Марян“, "Джуниър Ачийвмънт – България", Фондация „Америка за България“, Американската търговска камара в България, и с подкрепата на Посолството на САЩ.

Посланик Херо Мустафа благодари на кмета Фандъкова и Общинския съвет, както и на главния архитект, че помогнаха за реализирането на инициативата. Улицата символизира модернизация, иновация и място за растеж – нещо, към което се стремят всички демокрации.

27.10.2022