Новини от „Зоологическа градина София“

От тази събота – 28.04.2018 г. – по повод своята 130-та годишнина „Зоологическа градина София“ ще предложи на своите посетители нова образователна рубрика, която ще надникне „зад завесите“ на зоопарка и ще допълни станалата вече популярна инициатива за демонстрационно хранене на животните.

Вярваме, че ще бъде не само интересно, но и много полезно да покажем всички предизвикателства, новости, успехи и любопитни факти около бъдещото развитие на зоологическата градина.

Темата на 28.04.2018 г. ще бъде „Доктор Охболи“.

Тогава ще имате възможност да се запознаете с особеностите в работата на един от най-важните специалисти в зоопарка – ветеринарният лекар. Програмата ще бъде изключително интересна:

11:00 часа – Примати: демонстрационно хранене с участието на ветеринарни лекари от Централна ветеринарна клиника (ЦВК), които ще разкажат за лечението на белоръкия гибон (Hylobates lar) Гиби.

12:00 часа – Гиганти: демонстрационно хранене

13:00 часа – Водоплаващи птици в езерото: демонстрационно хранене

13:30 часа – Щрауси: демонстрационно хранене

14:00 часа – Рис: демонстрационно хранене

15:00 часа – Влечуги: демонстрационно хранене

15:30 часа – Големи котки: демонстрационно хранене, по време на което д-р Иван Цветков – ветеринарен лекар към ОП „Зоологическа градина София“ – ще разкаже за спецификите в профилактиката и лечението на заболявания при животни, отглеждани в зоопаркови условия.

Каним всички, които имат желание да се запознаят с един от най-важните аспекти в отглеждането на животни в зоопаркови условия, да заповядат!

 
27.04.2018