Нови 5 спортни игрища в двора на 30. училище в район „Възраждане“

Столичният общински съвет ще разгледа в четвъртък финансирането за обновяване на двора на 30. СУ "Братя Миладинови" в София и изграждането на нови спортни игрища и площадки.

Това е третият етап от инвестиционния проект "Възстановяване и обновяване на плувен басейн и физкултурен салон и прилежащите им помещения в 30. СУ "Братя Миладинови" и включва вертикална планировка и нови игрища в двора на училището, в което се обучават над 900 деца.

Миналата година в столичното училище бяха завършени нов басейн и физкултурен салон. За да приключи започнатото модернизиране и цялостно обновяване на спортната инфраструктура на учебното заведение, е необходимо да се изпълни и последния трети етап.

Проектът предвижда общо 5 спортни игрища – за баскетбол (2 бр.), футбол, волейбол и минифутбол. Към спортните игрища в южната част на двора ще се изградят ментални трибуни.

Ще се изградят нови външни стълби, ще се обновят и стълбите между учебния корпус и спортните игрища в южната част на двора. Ще се направят и нови тротоарни насилки в дворното пространство. Озеленяване около спортните игрища ще допринесе за по-добрата градска среда.

Предвидените строително-монтажни дейности за двора са на стойност 570 хил. лв., а финансирането ще е със средства от Общинския приватизационен фонд, пише в доклада на общинския съветник Стефан Марков и зам.-кмета по финансите Дончо Барбалов.

Контролът по изпълнението на дейностите по ремонта ще бъде възложен на район "Възраждане".

 

10.02.2021