Нови 20 автобуса се движат по линия № 11 в София

"Нови 20 съчленени автобуса започват да обслужват линия № 11 – една от най-дългите градски линии, която свързва кв. „Гео Милев“, „Красна поляна“ и „Овча купел“. Предстои да пуснем още 40 съчленени автобуса на природен газ по линии №№ 280 и 204." Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова.

"На финала на програмата сме – това са последните 60 автобуса, с които подменяме до средата на тази година 91% от автобусите в движение. Това означава, че средната възраст на автобусите в София ще бъде 6 години" – посочи също кметът.

"С модернизацията на автопарка намалихме вредните емисии от градския транспорт 2,5 пъти. През тази година предстои доставката на още 15 електробуса и 13 нови трамвая. Подготвя се и процедурата за закупуването на още 25 нови трамвая. До момента сме закупили 25 нови трамвая и 40 модернизирани, с които заменихме част от най-старите мотриси в София" – каза също кметът Фандъкова.

Новите автобуси имат всички удобства за пътниците: климатизирани са, със зареждащи устройства за телефон, ще има и безплатен Wi-Fi и места за хората с увреждания и майките с детски колички.

 

Фотограф: Гео Калев

 

 

15.05.2019