Нова спортна зала за волейбол ще има в София

Официален старт на строителството на спортна зала, в която ще се помещава волейболният клуб „Левски София“, беше даден днес от инвеститори, спортисти и представители на държавната и общинската власт в София. 
Модерното съоръжение ще бъде построено в рамките на комплекса Garitage park, близо до зона „Витошки камбани”. Освен многофункционална зала с капацитет 1700 места в спортния комплекс ще има тренировъчен блок, фитнес, басейн, център за физиотерапия, конферентна зала, зона за журналисти и спортисти и др. Инвестицията е за 5 млн. лв. "Това е една голяма сбъдната мечта. Най-накрая ще разполагаме със собствена база. Така ще привлечем все повече привърженици и практикуващи този спорт", заяви Владимир Николов, президент и старши треньор на "сините". 

На церемонията присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, зам.-кметът на София Дончо Барбалов, председателят на Постоянната комисия по здравеопазване и социална политика д-р Веселин Милев и др.

Всички гости на събитието поздравиха инвеститорите от Garitage park – управляващите партньори Атанас Гаров и Давид Давидов за това, че са предвидили в своя проект не само жилищна и бизнес част, а и социална инфраструктура – модерен спортен комплекс и училище. 

"Популяризирането на спорта и стимулирането на младите хора и децата да спортуват е от изключително значение за тяхното развитие. През т.г. Столична община е отделила близо 3,5 млн. лв. за развитие на спорта в София. Специално за подпомагане на над 60 спортни клуба т.г. са осигурени 800 000 лв. 
През последните години Столичната община е построила 10 спортни физкултурни салона и ученически зали. В момента се изпълняват проекти по разширяване и изграждане на нови спортни салони в няколко софийски гимназии и училища. В процедура за проектиране са още 6 спортни зали в столицата, които ще са в районите "Люлин", "Младост", "Красно село", "Витоша" и "Студентски".

20.04.2018