"Нестле" с инвестиция от 19 мил. лв. в ново производство в София

Нова производствена линия Nestle Smarties  бе пусната в експлоатация днес в присъствието на кмета на София  Йорданка Фандъкова, посланика на Конфедерация Швейцария в България Н. Пр. г-н Раймунд Фурер, министри  и представители на медиите.  Новите бонбони са предназначени за локалния пазар и за 10 европейски държави. „За нас е чест да отворим завесата пред вас за новото производство на Smarties®  – вторият международен бранд, който ще се произвежда в България. Това повдига стандартите за производство и поставя икономиката на страната ни на друго ниво. Последната инвестиция за Smarties® от 19 000 000 лв. и разкриването на 75 нови работни места в момент на световна криза, когато изчезват бизнеси и хора губят работата си, добива още по-голямо значение като съвкупно въздействие върху икономиката и пазара на труда“ – каза г-н Петър Стоилов, изпълнителен директор на "Нестле България".

В производството на новия продукт – дражета с шоколадова сърцевина в цветни капсули, се използват  естествени съставки като куркума, цвекло, спирулина, малц, шарфан и други, а опаковката е от  100% рециклируема хартия, споделиха от компанията.
Столичният кмет Фандъкова поздрави компанията за направената инвестиция. Част от компаниите, които се развиват успешно в ситуация на пандемия в София, се занимават с логистика, управление на бизнес процеси, автомобилен софтуер, автономни самолети, онлайн търговия, фармация и производство. Стойността на произведената през 2020 г. продукция в София-град е почти двойно по-висока от средното за страната – 50,4 хил. лв. на човек при 25,9 хил. лв. средно на човек за България.
 

02.11.2021