Natura Morta – пърформанс и изложба

NATURA MORTA

24 ноември, събота, 19:30 чaсa

Пърформанс на Младен Алексиев

архив: Кристина Апостолова

участници в пърформанса: Станимира Тенева, Ангел Симитчиев, Младен Алексиев

звук: Ангел Симитчиев

артистичен съветник: Снежанка Михайлова

партньор за разговор: Виктория Драганова

консултант архивиране и визуализация: Imaginary Archive

изпълнителен продуцент: Светлозара Христова

графичен дизайн: Стоян Атанасов

със специалнaтa въвлеченост на Лизет Смитс, Димо Стефанов, Любен Любенов, Асен Игнатов, Стоян Стоилов, Милена Иванова, Емке Идема


Проектът е финансиран от Столична програма „Култура“ на Столична община за 2018 г.

Билети: 12/8/4 лв.

На касите на Билетен център – НДК, онлайн на tickets.ndk.bg и на място в ДНК час преди началото. Вход в подлеза на НДК, срещу фонтаните.
 

NATURA MORTA ("Мъртва природа") e проект на театралния режисьор Младен Алексиев, съставен от две паралелни събития – пърформанс и изложба, в които авторът развива своя интерес към създаването на сюжети и представянето им чрез хибридни формати. NATURA MORTA е третата по ред творба в рамките на дългосрочния изследователски проект Splendor Solis.

Проектът е изграден върху личната история и архив на Кристина Апостолова, която от седем години живее в Холандия. На сцената на ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс, тя ще разкаже за своите мотиви покрай създаването на архива, както и за интереса си към изчезващите видове.

Част от архива на Кристина Апостолова ще бъде изложен в пространството на Swimming Pool. Впоследсвие аудиозаписът от пърформанса ще бъде включен в изложбата и достъпен за нейните посетители. В деня на закриването на изложбата – 1 декември (събота) – в Swimming Pool ще бъде проведен разговор с авторите на проекта за изследването Splendor Solis, в чиято рамка се развива и този проект, както за техния интерес към mockumentary theatre (псевдодокументалния театър). Повече информация за изложбата: Mladen Alexiev: Natura Morta.

Продукция на "Tихо пространство", ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс, Swimming Pool. В партньорство с Национален дворец на културата – НДК, Национален природонаучен музей при Българска академия на науките – БАН, Imaginary Archive.

Проектът е финансиран от Столична програма „Култура“ на Столична община за 2018 г.

 

20.11.2018