Над 680 000 дози ваксини са поставени в София, броят на желаещите намалява

"682 159 дози ваксини са поставени в София до момента, но броят на желаещите да се ваксинират намалява. Това стана ясно  по време на заседание на Оперативния щаб на Столичната община, свикан от кмета на София Йорданка Фандъкова. В процентно отношение София продължава да държи първото място по брой поставени дози, с малко над 30%, но е тревожен  фактът, че броят на желаещите да си поставят ваксини намалява – под 1000 желаещи на ден. Въпреки по-малкия интерес към ваксинацията, ние трябва да продължим с организацията на изнесените пунктове и с предоставянето на възможност за ваксинация на хората" – каза кметът на София Йорданка Фандъкова. 

Към момента 182 паралелки в училище и 21 групи в детските градини са карантинирани; 1 училище е преминало на обучение в електронна среда, а в 2 училища отделни випуски са преминали на обучение в електронна среда.

Продължава тестването и ваксинацията на желаещи в домовете за възрастни хора.

Продължават и проверките в градския транспорт и в търговските обекти за спазване на мерките.

Оперативният щаб взе решение да се засили контрола, като се увеличи броят на проверките. Столичната община  поиска от СДВР да се увеличат екипите, които следят за спазване на противоепидемичните мерки в града.  

05.10.2021