Над 500 чувала със зелени отпадъци събраха доброволци в междублокови пространства

Почистване на междублокови пространства, на градинки, засаждане на дръвчета, храсти и пролетни цветя са част от дейностите, които извършиха доброволци още в първите дни на пролетното почистване на София, по кампанията на Столична община.

И в двата почивни дни в повечето райони на града граждани се включиха в дейностите по почистване пред своя блок. В „Изгрев“, „Сердика“, „Слатина“, „“Лозенец“ „Илинден“, „Искър“ и „Люлин“ софиянци засаждаха пролетни цветя пред входове на блоковете си и в градинките до ул. “Проф. Саша Попов“, ул. “Владайска“, ул. “Дамян Груев“, ул. “Яков Крайков“ и др. Ученици и учители почистваха пространствата около професионалната гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд“.

За два дни бяха събрани над 500 чувала с растителни отпадъци, които бяха транспортирани до инсталацията за компост „Хан Богров“.

Екипите на Столичен инспекторат съдействаха и помагаха на хората с раздаване на чували и ръкавици.

Днес продължават дейностите по график по почистване на улиците и булевардите в града. Екипите на почистващите фирми извършват метене, а също така и миене. През деня ще се мият улици в районите „Възраждане“, „Подуяне“, „Илинден“, „Слатина“ и „Люлин“.

Извършва се почистване и на дъждоприемните шахти.


 

04.04.2022