Над 250 доброволци садиха Новата гора на София през първия уикенд на есенния залесителен сезон

 

Над 250 доброволци се включиха  през  първия уикенд в кампанията на Столичната община за засаждане на Новата гора на София. Есенният залесителен сезон ще продължи до 1 декември, а засаждането на дърветата ще става през почивните дни. „Благодаря на всички, които са тук и са част от инициативата. Заедно садим Новата гора, защото с нея изграждаме зелен филтър на града. Едно широколистно дърво пречиства 5 тона фини прахови частици годишно и днес заедно имаме възможност да оставим нещо за бъдещите поколения“ – каза преди старта на залесителната акция в събота зам.-кметът на СО Йоана Христова.

Досега в рамките на кампанията „Новата гора на София“, която продължава вече пети сезон, са засадени над 60 хиляди фиданки от близо 6 500 доброволци. Мястото е земеделска земя в близост до сметището край "Суходол". Територията, на която ще се простира гората, е 250 декара, а броят на засадените фиданки трябва да достигне 120 хиляди.

За желаещите да подкрепят акцията от "Центъра за градска мобилност" осигуряват  временна автобусна линия с номер 56 А. Превозното средство тръгва от спирка „Вардар“. Автобусите ще се движат само през уикендите от 10 до 16 часа на интервал от един час.

12.11.2019