Над 220 стари автомобилни губи предадоха за ден в с. Локорско

Над 220, излезли от употреба стари автомобилни гуми, бяха предадени на специално откритата днес площадка в с. Локорско, район "Нови Искър".

На 14 ноември на площад "Тодор Гаджов" в населеното място бе организирана възможност за предаване на стари гуми от гражданите. Хората се възползваха от възможността да оставят негодните гуми на определената за целта площадка. Екип на Столичен инспекторат се погрижи за извозването им и почистване на мястото.

В сезона за смяна на летните със зимни гуми тези, които са излезли от употреба, трябва да бъдат изхвърлени на определени за целта места. Осигурена е възможност гражданите да предадат излезлите от употреба гуми по един от следните начини:

1. В автосервизите, където се извършва подмяна на гуми;
2. На специално определени площадки, на които можете да изхвърлите ненужни гуми:

  • бул. "Илиянци" № 6;
  • жп гара София-Север;
  • район "Банкя", ул. "Райко Даскалов" № 51;

3. На местата, определени за тази цел в 12 столични района като „Люлин“,„Връбница“, „Младост“, „Сердика“, „Кремиковци“, „Нови Искър“, „Банкя“, „Слатина“, "Овча купел", „Красна поляна“, „Надежда“ и „Искър“.

Информация за всички места, на които можете да оставите старите си гуми, може да намерите на сайта на Столичен инспекторат: тук

Безплатно хората могат да се възползват от площадките на „Норд гуми“ ЕАД, съгласно сключен договор със Столична община.

Допълнителна информация гражданите могат да получат и на телефон 02/ 987 55 55 в Оперативния център на Столичен инспекторат.

14.11.2020