Над 2100 ваксини са поставени в общинските пунктове през почивните дни

Общо 2125 дози ваксини са направени през събота и неделя в общинските кабинети. Столична община заедно със Столичната РЗИ по нареждане на кмета Йорданка Фандъкова организира 11 ваксинационни кабинета този уикенд. Така направените имунизации в изнесените кабинети само през почивните дни от края на месец май до момента са общо 32 564.

В делничните дни желаещите да се имунизират могат да го направят в 12 кабинета:

На двете метростанции – на "НДК" и на връзката между “Орлов мост” и „СУ “Кл. Охридски”, като работното време на пункта в метростанция "НДК" е от 8:00 до 14:00 ч. в понеделник, сряда и петък, и от 13:00 до 19:00 ч. – във вторник и четвъртък. Пунктът в метростанцията при Софийски университет е с работно време от 13:00 до 19:00 ч. всеки ден.

Ваксинационните пунктове в мол "Парадайс" и "България" мол ще бъдат отворени и в делничните дни. Желаещите граждани ще могат да се ваксинират в тези два търговски центъра всеки работен ден от 15:00 ч. до 19:00 ч. Медицински екипи от ДКЦ  № 11 ще обслужват двата пункта.

Ваксинационни кабинети през седмицата има и в седем ДКЦ-та – 8. ДКЦ, 11. ДКЦ, 12. ДКЦ, 13. ДКЦ, 18. ДКЦ, 20. ДКЦ, 24. ДКЦ. Повече информация за работното време и телефон за връзка може да се намери тук.

Изнесен кабинет ще продължава да работи и в Нов български университет от 8:30 до 16:30 ч.

Продължава и инициативата на Столична община за ваксинация на колективи на място. Това се извършва при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на Контактния център на Столична община https://call.sofia.bg/ е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.

Ваксините се осигуряват от Столичната РЗИ, а организацията се извършва от екипите на дирекците „Аварийна помощ и превенция“ и „Здравеопазване“ на Столичната община по нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова.

08.11.2021