Над 2000 деца се включиха в Програма „Ваканция“ на Столичната община

Над 2000 деца се включиха в организираната от Столичната община Програма „Ваканция“. В рамките на програмата децата и младежите имаха възможност да ползват базата на спортен комплекс „Зона Б-5“, където да развиват своите умения по миниволейбол, плажен волейбол, щафетни и подвижни игри, лека атлетика, петанк, народна топка,  минибаскетбол, бадминтон и да се включат в заниманията по тенис на маса.

В рамките на Програма „Ваканция“ малките столичани имаха възможност да ползват и  базата на спортна  зала „Триадица“, спортната зала в с.Челопечене, и училищните басейни в районите „Младост“, „Надежда“ и „Искър“, както и да се включат в излетите на  Витоша до местността Бялата вода, Златните мостове, Боянския водопад, Дендрариума и Драгалевския манастир. Центърът за личностна подкрепа на децата организира летни градски лагери със занимания по изкуствата и екскурзии за малките столичани.  

Програмата стартира на 22 юни и приключва днес на 31 юли. Организира се от дирекция „Спорт и младежки дейности“ в партньорство с Център за подкрепа на личностно развитие – Спортна школа – София, Център за подкрепа на личностно развитие – Център за изкуства, култура и образование – София и Национални спортни федерации. Инициативата включва свободен и безплатен достъп до разнообразни занимания по различни видове спорт, туризъм както и други занимания по интереси и е предназначена за деца и младежи от 6 до 18 години.

31.07.2020