Над 170 снегопочистващи машини са извършвали обработки в София

Над 170 снегопочистващи машини са извършвали обработки през цялата нощ срещу снеговалежите в София. Работата на терен не е спирала и продължава и в момента поради обилния снеговалеж и усложнената метеорологична обстановка от ниските температури и снегонавявания.

Обработки със смеси срещу заледяване и почистване на снежна маса се извършват във всички 24 района на Столична община, като приоритетно се почистват всички трасета, по които се движи общественият транспорт и основни улици в кварталите. Снегопочистваща техника работи и по общинските пътища и Южната дъга на "Околовръстен път". Извършват се обработки срещу заледяване и на вътрешноквартални улици в „Оборище“, „Лозенец“, „Овча купел“, „Витоша“ и др.

С цел извършване на обработки временно се затварят планинските пътища в Природен парк "Витоша": „Драгалевци" – "Алеко“ и „Бояна" – Златните мостове.
Обработките в планината се изпълняват с опесъчаване.

Градският транспорт се движи и изпълнява маршрутите си. Почистват се пространствата при спирките на обществения транспрот и подходите към пешеходните подлези. Екипите на Столичен инспекторат и дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са на терен и извършват обходи на място.

Напомняме на етажните собствености, управителите на търговски и бизнес обекти да почистят тротоарите пред съответните си сгради.

Шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия и да карат внимателно и със съобразена скорост, тъй като валежите от сняг продължават и температурите са отрицателни.

14.02.2021