Над 1600 се имунизираха срещу COVID-19 в осемте пункта, разкрити от Столична община и Столичната РЗИ

Общо 1608 души се ваксинираха тази събота и неделя в изнесените кабинети в столични молове и на открито в парковете на София, които са разкрити от Столична община и Столичната РЗИ.

В неделния ден общо се ваксинираха 948 граждани, от тях в моловете – 265 души, а в парковете – 683.

Заедно с ваксинираните през изминалите три уикенда над 3273 души, общо са се имунизирали срещу COVID 4881.

Разкриването на мобилни пунктове на открито в парковете е по инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова и столичната РЗИ. Гражданите имаха възможност да избират между векторна и РНК ваксина.

Три търговски центъра – Paradise Center, Serdika Center и Sofia Ring Mall – предоставиха възможност за поставяне на ваксини в подкрепа на инициативата за ускоряване на ваксинационния процес.

„Зелените коридори“ на открито са в Южен парк (вход откъм бул. "Гоце Делчев"), "Борисова градина" (до езерото Ариана), Северен парк (вход от ул. "Бели Дунав" в ж.к. "Надежда 4"), парк „Дружба“ до културен институт „Искър“ и в кв. "Красна поляна" (паркинга на Т-Маркет на бул. "Възкресение").

Ваксините се поставят от екипи от общинските болници и диагностично-консултативни центрове. Организацията се извършва от екипи на  дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община. 

От понеделник до петък гражданите имат възможност да се ваксинират в девет общински диагностично-консултативни центъра с предварително записване.  

--
Пресцентър на Столичната община


 

20.06.2021