Над 140 снегопочистващи машини работиха през нощта в София

През цялата изминала нощ в София непрестанно са извършвани обработки във връзка с интензивния снеговалеж. Работата на снегопочистващата техника продължава и 146 машини изпълняват обработки на терен.
Избутване на снежна маса от пътните платна и разпръскване на смеси срещу заледяване са направени във всички райони на територията на Столична община. По неколко обработки са изпълнени на трасетата на градския транспорт. Продължава снегопочистване и по основни улици в кварталите. Обработени са и общинските пътища, отговорност на Столична община, в районите Връбница, Нови Искър, Кремиковци, Панчарево, както и Южната дъга на Околовръстен път.
Опесъчаване и почистване на сняг е направено на планинските пътища „Бояна – Златни мостове” и „Драгалевци – Алеко” в парк Витоша.
Към момента градският транспорт се движи по всичките си маршрути.
Извършва се почистване на сняг от прилежащите пространства към спирките на градския транспорт и подлезите.
В Кризисните центрове са настанени 205 нуждаещи се хора, останали без дом. Гражданите могат да подават сигнали на телефон 112.
Напомняме на пешеходци и шофьори да бъдат внимателни навън предвид зимната обстановка и ниските температури. Шофьорите да използват автомобилите си добре оборудвани за движение през зимата.

12.01.2017