На 62 сигнала за отводняване и обезопасяване са реагирали аварийните екипи на общината

Екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община са реагирали на 62 сигнала, свързани с бурята и силния дъжд, който падна над София вечерта на 6 юли. По разпореждане на кмета на София всички аварийни екипи започнаха работа веднага през нощта и през целия следващ ден. Досега са обезопасени и отводнени над 30 сутерена, подлеза и мазета, както и завирявания на пътната инфраструктура. Най-много са отработените сигнали  за завиряване и отводняване на сутерени в районите „Триадица“ и „Красно село“.

Днес пет екипа на "Аварийна помощ и превенция" работят по отводняване в районите „Лозенец“, „Триадица“ и „Овча купел“.

Кметът на София Йорданка Фандъкова възложи всички районни кметове да направят огледи, при които да се опишат щети, нанесени на инфраструктурата.

Почистващите фирми продължават с почистване на пътната инфраструктура – дъждоприемни шахти и оттоци, наноси на пътните платна и тротоари.

Екипите на дирекция „Зелена система“ организират отстраняването на паднали дървета и клони от бурята. До момента са премахнати над 60 паднали дървета и множество клони в парковете и градините. Продължава работа по извозване на дървения материал до инсталацията за зелени отпадъци в „Хан Богров“, където ще бъдат преработени за компост.

08.07.2020