На 29.03.2022г. ще се проведе втора кръгла маса по проект FOOD WAVE на Столична община

 

 

           

 

 

 

 

 

На 29.03.2022 г. (вторник) от 10:00 ч. Столична община организира втора кръгла маса по проект „Хранителна вълнà – овластяване на младежите за климата” (Food Wave – Empowering Urban Youth for Climate Action). Темата на събитието е: „(Не) Видимата връзка между изменението на климата и хранителната верига“. Кръглата маса ще се проведе онлайн чрез платформата ZOOM.

 

            В рамките на събитието ще бъдат обсъдени актуалните теми за връзката между ежедневните ни избори на храна и как това променя климатичната среда, устойчивост и биоземеделие, градско земеделие, връзката между традициите за съхраняване на местното производство и  екохрана.

 

            За устойчивите земеделски практики и работещите ефективни решения ще ни разкаже Николай Михайлов, консултант в Денкщат.

 

            Какво е бъдещето на градското земеделие в градовете и какъв е опитът на проект CityZen ще сподели Антония Шаламанова, проект "Зелена София“, Фондация "Асоциация за развитие на София".

 

            Божидар Емануилов – Учредител на Фондация „КОРЕН“, ще ни разкаже повече по темата за Градско земеделие.

 

 Как храненето ни влияе  върху  околната среда и какъв е погледът на младите хора ще ни разкаже Йоана Атанасова от AIESEC.

 

            По какъв начин можем да използваме местните храни за ограничаване на климатичните промени и опазването на природните ресурси, ще ни представят Теодора Иванова и Десислава Димитрова от ИБЕИ – БАН и ,,Слоу Фуд в България“.

 

            Полезни практики и насоки срещу разхищението на храна у дома – темата ще ни представи Рада Бонева от thriftsheep.com.

 

            Всеки от нас трябва да има своята ,,суперсила“. "Сезонно и локално хранене – суперсила за справяне с климатичните промени“, темата ще разгледаме с Мария Жекова, фотограф, кулинар и носител на титлата Мастършеф.

 

 

      Кръглата маса – дискусия на тема: „(Не)Видимата връзка между изменението на климата и хранителната верига“ ще се проведе онлайн чрез платформата ZOOM.

https://us02web.zoom.us/j/81839754824?pwd=Ly9CTlB1STdaQ0ZySFpkcEVzUnR0QT09

 

Meeting ID: 818 3975 4824

Passcode: 570096

 

     Каним Ви да се присъедините и да попълните регистрационната форма:

https://form.jotform.com/220733429552354

 

     Бъдете с нас на 29.03.2022г. (вторник), за да научите нови, полезни и любопитни неща за това как начинът, по който произвеждаме, разпространяваме и консумираме храна допринася за изменението на климата.

 

23.03.2022