На 24 срещу 25 август строителните дейности на бул. „Асен Йорданов“ се прехвърлят от северното в южното платно

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изпълнението на строителните дейности по бул. „Асен Йорданов“. На проверката присъстваха зам.-кметът Цветан Божинов, техническият ръководител и надзора на обекта, както и представители на дирекция „Транспортна инфраструктура“.  

Техническият ръководител информира кмета Фандъкова, че в момента се изпълняват пътни работи в северното платно на бул. „Асен Йорданов“ в участъка от  бул. „Цветан Лазаров“ до бул. „Шипченски  проход“. На 24 срещу 25 август строителните дейности ще се прехвърлят в южното платно на същия участък и движението по северното платно ще бъде пуснато.

Положен е и трамвайният релсов път по бул. „Асен Йорданов“ в отсечката от  бул. "Цветан Лазаров“ до „Шипченски проход“. В момента се работи  по трамвайния  релсов път в следващия участък от бул. „Шипченски проход“ до ухото на ул. „Иван Димитров – Куклата“. В този участък пътните платна са реновирани преди две години.   

Очаква се до 14 септември да приключи строителството на пътните платна по бул. „Асен Йорданов“ и автомобилното движение да бъде пуснато двупосочно. Временно в участъка от бул. „Шипченски проход“ до ухото на „Иван Димитров – Куклата“ пътното платното ще бъде стеснено, тъй като ще продължи монтажът на трамвайните релси. По думите на техническия ръководител и надзора на обекта на 1 октомври ще бъде възстановено движението на трамваите, които обслужват линия № 20. Към момента те се движат по скъсен маршрут до ул.„Иван Димитров – Куклата“.   

21.08.2020