Наградиха младежите, участвали в конкурса „Инициатива с висока обществена значимост“

На 21 декември в мраморното фоайе на "Московска" 33, кметът и заместник-кметът на София наградиха младежите за кампаниите с кауза, участвали в конкурса за Ученически съвети „Инициатива с висока обществена значимост“.

"Вие имате добри сърца и с каузите, които подкрепяте, правите града ни по-добър." С тези думи г-жа Йорданка Фандъкова приветства младите хора. Кметът връчи предметни награди на Ученическите съвети на 105. СУ „Атанас Далчев“, 42. ОУ „Хаджи Димитър“, 108. СУ "Никола Беловеждов", 117.  СУ "Св. Св. Кирил и Методий" и 134. СУ „Димчо Дебелянов“.

Трите финансови награди връчи г-н Мирослав Боршош. „Всички Вие сте победители, защото сте успели да усмихнете другите с инициативите си“ – заяви заместник-кметът на София на официалната церемония по награждаване.

На първо място жури от членове на КСПМ и представители на РУО София-град класира инициативата на Ученическия съвет на Първа Английска езикова гимназия „Вземи книга – Дари книга“, с финансова награда в размер на 1 500 лв. Кампанията, която вдъхва живот на старите книги, вече е събрала над 400 заглавия, част от които са дарени на детска болница „Проф. Иван Митев“.

На Ученическия съвет на 35. СЕУ „Добри Войников“ бе присъдено второто място и финансов грант на стойност 1 000 лв. за проекта „Училище мечта“, който се фокусира върху подобряване на училищната среда. В рамките на инициативата са изградени лаборатории по химия и физика, заличени са графитите по сградата на учебното заведение и е обновена една класна стая.

Кампанията „Добротворчество“ с многобройни благотворителни балове и базари за набиране на средства за лечение на деца, на Ученическия съвет на 33. ЕГ „Света София“ бе класирана на трето място с финансов стимул от 500 лв.

Конкурсът е създаден по идея на ученици, членове на Консултативния съвет по политики за младежта (КСПМ), и цели да мотивира и стимулира работата на Ученическите съвети.

Отличените кампании и събития са вече реализирани през учебната 2019/2020 и 2020/2021 година.
 

29.12.2021