На 17 април отбелязваме Световния ден на хемофилията

На  17 април Българската асоциация по хемофилия отбелязва Световния ден на хемофилията с кръгла маса на тема:  „Ортопедични увреждания и лечение на пациентите с хемофилия в България“. А на 21 април 2018 г. Асоциацията за 3-та поредна година кани всички да се включат във велопоход „Заедно“ в подкрепа на хората с хемофилия. Социалноспортното събитие стартира точно в 11:00 ч. едновременно в 4-те най-големи града у нас (София, Пловдив, Варна и Бургас) и ще премине под патронажа на Датското посолство в София и Министерство на здравеопазването.

Вижте как посланикът на Дания у нас се включи в социалната кампания „Споделянето е сила!“ – https://www.facebook.com/DKinBG/videos/1253877444715864/. Н. Пр. Сьорен Якобсен е официален патрон на тазгодишната кампания и ще се присъедини към велопоход „Заедно“ в град София!

По случай световния ден на хемофилията – 17 април, Българска асоциация по хемофилия призовава всички да включат червена светлина във вечерта на 17-ти в знак на съпричастност към хората с вродени нарушения в кръвосъсирването.

А в събота, 21 април, кани всички да се включат в социалноспортното събитие, което в град София тръгва в 11:00 ч. от Пилоните на НДК с маршрут: от НДК по бул. „Витоша“ до пешеходната зона, през пешеходната зона до Съдебната палата, по бул. „Витоша“, пред хотел "Балкан", бул. "Дондуков" надясно до паметника Левски (прави се кратка почивка). След това по бул. „Васил Левски“, наляво по бул. „Цар Освободител“ до Орлов мост, надясно по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ до НДК. След това по бул. „Пенчо Славейков“ наляво по бул. „Витоша“ до входа на Южния парк, където ще е и финалът на велопоход “Заедно”.

За трета поредна година Асоциацията организира велопоход „Заедно“ в подкрепа на хората, страдащи от това сериозно социалнозначимо заболяване. Тази година кампанията ще премине под надслов „Споделянето е сила“, с което се призовава публичният сектор и здравните институции да станат по-колаборативни с неправителствените организации, които работят в посока подобряване на условията на живот на деца, младежите и възрастните в този специфичен случай – пациентите с хемофилия. Всички хора, организации и институции са поканени да се обединят в името на една благородна кауза.

Велопоход „Заедно“ стартира на 21 април точно в 11:00 часа едновременно в 4-те града – София, Пловдив, Варна и Бургас. Маршрутите и в 4-те града са леки и по-скоро символични, съобразено с децата и болните, които ще се включат.

ПРОГРАМА

 

 

 

 

 

17.04.2018