На 15 септември се възстановява движението по бул. “Монтевидео” и бул. “Асен Йорданов“

На бул. “Асен Йорданов” автомобилното движение се възстановява, но продължава работата по трамвайното трасе, заради което остава стеснението при ул. “Иван Димитров – Куклата”.

"На 15 септември, вторник, възстановяваме движението по бул. “Монтевидео” и бул. “Асен Йорданов”. Тази година завършихме последния участък от разширението на бул. “Монтевидео”, който прави връзка с новата метростанция № 16 в район “Овча купел”." Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери разширението на бул. “Монтевидео“ в участъка от ул. “Акад. К. Пашев“ до ул. “763“. На проверката присъстваха и заместник-кметовете Дончо Барбалов и инж. Ангел Джоргов. След пускане на движението по бул. “Монтевидео“ работата по тротоарите продължава, като се обособява и велолента.

Непосредствено до метростанцията се изгражда и наземен паркинг за 270 автомобила.

На бул. “Асен Йорданов” автомобилното движение се възстановява на 15 септември, но продължава работата по трамвайното трасе, заради което остава стеснението при ул. “Иван Димитров – Куклата”. Със завършване на този ремонт и по предложение на кмета на район “Слатина” Георги Илиев от следващия уикенд ще започне ремонт на един участък от ул. “Николай Коперник”.

"Реконструкцията на последния участък от бул. "Монтевидео" включва изграждането на нов път, като пътните платна стават по две ленти в посока. Изградени са всички инженерни мрежи водопровод, канализация, улично осветление" –каза инж. Джоргов.

Бул. „Монтевидео“ е изпълнен от бул. „Никола Петков“ до ул. "Акад. Константин Пашев“ и участъка на кръстовището при ул. „Боряна“ до ул. „763“. Той бе изграден заедно с цялостната реконструирания на основни пътни обекти за район „Овча купел“ – бул. “Президент Линкълн“, участък от бул. “Овча купел“.

 

 

Снимки: Любослав Бачев

13.09.2020