МУЗИКА В МЕТРОТО по повод 20 години метро в София

Метрото на София навършва 20 години

В навечерието на отбелязването на 20 години от пускането в експлоатация на първия участък от метрото в София Столична община и „Метрополитен“ организират безплатни музикални и артистични изпълнения.

Първото изпълнение МУЗИКА В МЕТРОТО ще бъде на 24 януари, сряда, на терасата на метростанция „Сердика 2“. От 12.00 часа концерт ще изнесе „Дикси Бойс Бенд“.

До края на седмицата във връзка с годишнината се предвиждат различни музикално-артистични прояви, които ще се проведат в метрото.

На 28 януари 2018 г. Софийското метро отбелязва 20 години от пускането в експлоатация на първия си участък между станциите „Сливница” и „Константин Величков”. На този ден през 1998 г. потегля първото влакче на столичната подземна железница по метротрасе с дължина 6,4 км и 5 станции. Строителството на първите 5 станции започва през 1979  г., когато е направена първата копка на станция „Вардар”.

20 години след историческото първо пътуване на подземно влакче по новопостроената отсечка от 6,4 км  от кв. „Люлин” до бул. „Константин Величков” столичната подземна железница има вече изградено трасе от  40 км.

24.01.2018