Музей на пчелата отвори врати в София

Музеят на пчелата в София, който е първият в България, дава възможност да се провеждат уроци на открито и наблюдения в реално време. Заедно с намиращият се наблизо познавателен център за деца "Музейко", той дава възможност за практическо поднасяне на информацията по интересен начин и е важно за съвременното образование, каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на откриването на музея заедно с евродепутата Мария Габриел и председател на Работната група по Пчеларство и здравето на пчелите в ЕП, Петър Вълчовски от Сдружение "Био Град София" и директорът на "Америка за България" Шилър, кметът на район "Студентски" Димитър Дилчев.
Столичната община е осигурила безвъзмездно терена за изграждане на къщичката за пчели. Музеят на пчелата е част от кампания за опазване на пчелите и повишаване на общата култура за тях. Той е специално изградена къщичка във формата на първите кошери, изградена от дърво и от глина, а покрива е с трева и цветя за пчелите. Вътре в нея има специално изграден наблюдателен кошер и богат информационен снимков материал, през прозорче всички посетители ще могат да видят живота на пчелите на живо.
Основната цел на музея е поддържането на биоразнообразието в големия град.
Музеят на пчелата е част от кампания за опазване на пчелите и повишаване на общата култура за тях.Музеят се намира на изключително комуникативно място на терен, близо до метростанция "Г.М.Димитров" и "Музейко".В музея ще има и научни срещи на пчелари и наблюдение на експерименталните кошери. В къщичката има специално изграден наблюдателен кошер и богат информационен снимков материал. А през специално прозорче всички посетители ще могат да наблюдават живота на пчелите.

Музеят ще работи от 16.30 до 19.00 часа.

 

03.04.2017