Музеят за история на София обявява творчески конкурс Гербът на София

 МУЗЕЯТ ЗА ИСТОРИЯ НА СОФИЯ обявява конкурс "Гербът на София" за деца между 7 и 14 години. Крайният срок е 2 септември 2016 г. Ден по-рано всички желаещи, които не са предали свои творби, ще имат последен шанс за участие, изработвайки ги в творческата сесия, организирана в Музея.
   "Гербът на София" е конкурс, в който могат да участват деца от София на възраст между 7 и 14 години. Крайният срок за предаване на творбите е 2 септември 2016 г. (петък).
   Основната задача е участниците да изобразят/изработят герба на София в техника и с материали по свой избор. Идеята е да се използват и нетрадиционни материали. Те могат да бъдат съчетани с техники, познати вече на децата. Всичко зависи от въображението им. Няма ограничения по отношение на размера и материалите, които участниците използват.
   Ден преди крайния срок на конкурса, т. е. на 1 септември 2016 г., Музеят организира специална творческа сесия. Тя е за всички деца, които до момента не са изработили своята творба, но искат да участват в конкурса. Те трябва да си носят материалите, с които желаят да работят.
   Преди началото на сесията експерт от Музея за история на София ще ги запознае с различните варианти на столичния герб и ще им разясни неговото развитие през годините.
   Предвидени са награди за класиралите се на първо, второ и трето място. Същевременно, всички участващи в конкурса творби ще бъдат представени в изложба в Музея за история на София през септември 2016 г.
   Имената на победителите в конкурса ще бъдат обявени на 14 септември 2016 г. Призьорите ще получат своите награди на официална церемония на празника на София – 17 септември 2016 г.
   
   Условия

 

12.08.2016