"Моето книгожелание за Коледа"

„Моето книгожелание за Коледа“ е празничната инициатива на Столична библиотека, чрез която искаме да благодарим на нашите 58 хиляди читатели, които и през 2019 г. избраха Столична библиотека като най-доброто място за среща с книгата.

От 11 до 31 декември 2019 г. всеки може да изпрати своето желание за книга, която иска да заеме и прочете през 2020 г. чрез страницата ни във фейсбук, на email: libsofdir@libsofia.bg или да пусне желанието си  на място в Столична библиотека в специално изработена кутия за книгожелания.

Предизвикателството, което Библиотеката на София отправя към всеки един от вас, е да ни споделите и коя е любимата ви книга за 2019 г. или цитат от нея.

А Коледното ни желание е всички заедно да направим една по-различна Коледна елха чрез думи, мисли и емоция. Да покажем, че чрез книгата и четенето светът става по-красив, по-усмихнат и по-обичащ!

И през 2020 г. Столична библиотека ще продължи да търси и предлага за вас богат спектър от най-добрите и най-новите книжни издания. Обещаваме ви да сбъднем и всяко ваше книгожелание.

На всеки, включил се в инициативата, Столичната библиотека ще подари читателска карта. Ще ви предоставим възможността да станете посланик с кауза през 2020 г. като подкрепим ваша идея, свързана с насърчаване на четенето.

12.12.2019