Младежи ни предизвикват „Да погледнем зад завесата“ на различните форми на насилие и агресия

 

Антон Горинов, Диляна Стоянова и Теодора Стаменова са млади хора от София, обединени от желанието да повдигнат завесата пред обществото за проблемите на хората, обекти на насилие и агресия. Тримата са част от пилотната инициатива „Академия за ВИЗИОНЕРИ“ на Столична община, дирекция „Спорт и младежки дейности“, която финансира младежки проекти, провокирайки участниците да търсят и намират решения по обществено значими проблеми.

На 2 август (понеделник) 2021 г., от 18:00 ч., в Градската градина – София ще се състои откриването на изложба с фотографии за насилието във всичките му измерения през призмата на надеждата за ново начало. Танцов флашмоб ще провокира интереса на случайни минувачи към фотографиите.

В рамките на изложбата (2 – 16 август) представители на различни младежки организации с доказан успех в различни области ще отправят лични послания по темата в социалните мрежи.

 

Партньори на проекта са SWINGIN MONKEYS и CREATIVE VISUAL SOLUTIONS LTD.

 

„Академия за ВИЗИОНЕРИ“ финансира 7 проекта на младежи в 5 различни направления: Екология и градска среда; Култура, изкуство, образование и наука; Спорт и здраве; Гражданско и здравно образование и Подкрепа на хора в неравностойно положение и рискови групи. Утвърдени експерти в различните тематични области консултираха и подпомагаха младите хора при създаване на проектните идеи. Повече за проектите, вижте тук.  

27.07.2021