На 15 и 16 май Mish Mash Fest с второ пролетно издание в парка „Заимов“

 

На 15 и 16 май фестивалът  Mish Mash Fest – Spring edition Vol.2 отново ще събере на едно място най-добрите независими автори и лейбъли в България. В разгара на пролетта и на прага на лятото 50-те участници са приготвили  нови и специални колекции за най-любимите и дългоочаквани месеци от годината. Дрехи, аксесоари, интериорни решения, бижута, козметика, книги и много др. продукти ще очакват малки и големи, за да ги изненадат с ръчно изработени красиви творения.

Паркът „Заимов“ ще е домакин на второто пролетно издание, а шатрите ще са разположени на алеята между Централния вход и Театър „София“. За да се избегне всякакъв риск в настоящата епидемична обстановка, организаторите са предвидили дистанция и дезинфекция,  а движението ще е еднопосочно. Маските на територията на събитието са задължителни.

Сред акцентите на фестивала са благотворителните творчески работилници. Сред тях ще бъдат "КаритАрт" от Сдружение "Каритас София". През последните 3 години ателиетата на организацията работят неуморно, с което осигуряват доход на жени бежанки и млади хора с увреждания.  Гостите ще могат да се включат и в артателието на  „Творилница", създадено от Фондация „Глобална инициатива в психиатрията – София". Авторите в работилницата изработват ръчно продукти от текстил, а средствата се насочват към осигуряване на заетост на хора с психично здравни трудности.

"История на изкуството за деца + рисуване" на Кристина Туджарова пък ще насочи вниманието си към най-малките, които докато рисуват, ще могат да чуят кратка лекция, посветена на художниците импресионисти.

Ще можете да се срещнете отблизо и с един стар и уникален български занаят, а именно тъкачеството. Мария Минкова, която е е визуален артист и работи предимно в сферата на инсталациите, случващи се в градска среда, ще покаже тънкостите на тъкачеството.

На Mish Mash Fest – Spring edition Vol.2 ще звучи и българска музика. Своя музикален талант ще представи една млада българка. TEDDY VELVET е новоизгряваща звезда, която пише песни на български език в стиловете суинг, блус, боса нова и етно.

Mish Mash Fest се реализира с подкрепата на Столична община – Календар на културните събития.

Събитието ще бъде проведено в съгласие с всички мерки за безопасност на обществени събития.

За Mish Mash Fest:
Със своите над 30 издания и 5-годишна история Mish Mash Fest се наложи като един от най-успешните и влиятелни базари на независими лейбъли и хендмейд автори. Всяко от тези събития събира по няколко хиляди посетители и е широко отразено в медиите. От лятото на 2020 функционира и онлайн платформа, на която творците продават своите произведения.

За Момичетата от града:
За своите десет години сайтът се наложи като най-влиятелната независима медия, насочена към жените. Със своето разнообразно и качествено авторско съдържание Момичетата от града се доказа като успешен лафстайл проект, дал публичност на много малки частни предприемачи, успешни градски начинания, независими автори.


 

14.05.2021