Мирослав Боршош: Започва фестивалът "Реките на София", носител на наградата „Европа Ностра”

"Фестивалът ни “Реките на София” спечели Наградата за европейско културно наследство – Наградата „Европа Ностра” – най-престижното отличие в Европа в тази сфера. От днес до неделя ви очакваме по бреговете на Владайска река при площад „Лъвов мост“, където програмата ще предложи множество безплатни артсъбития" – каза заместник-кметът Мирослав Боршош.

Третото издание на фестивала "Реките на София" ще се проведе от 2 до 4 септември с качествена музикална програма, модерен цирк, лятно кино, куклен театър, базар на творци и занаятчии. Организаторите от фондация "Колективът" са подготвили множество атракции.

“Реките на София 2022” се реализира с финансовата подкрепа на Столична община в Календара на културните събития на София.

“Реките на София” ще премине под знака на две международни отличия – фестивалът стана единственият финалист от България в наградите за дизайн на Европейската комисия “Нов европейски Баухаус”. Спечели и Наградата за европейско културно наследство – Наградата "Европа Ностра" – най-престижното отличие в Европа в тази сфера.

Програмата вижте на https://www.facebook.com/events/905669833681122.

 

 

02.09.2022