Мирослав Боршош: София е домакин на конференцията на най-големите европейски джаз фестивали


„Добре дошли в нашия град! За нас е чест София да бъде домакин на един от най-значимите професионални форуми за джаз на стария континент! В последните десет години разширяваме подкрепата си за събития в областта на джаз музиката. Нашият град обича джаза! И една от причините за това са Петър Димитров и Мила Георгиева със страхотната работа, която вършат, за да го има всяка година в София A to Jazz Festival! Сигурен съм, че ще имате ползотворна работа и ще се убедите, че сме приятели на джаза. Нека никога не забравяме, че джазът е музиката на свободната воля!“ – обърна се заместник-кметът на София Мирослав Боршош към участниците в Европейската джаз конференция.

Фокус на форума е България и позиционирането на българската музика на европейския фестивален афиш.

Конференцията е годишното събитие на най-голямата професионална асоциация на културни оператори в сферата на джаза и импровизационната музика на континента. Създадена преди повече от 30 години, Европейската джаз мрежа има 180 члена от 34 държави и спомага за формирането на културните политики в ЕС в сферата на музиката. 

Европейската джаз конференция се реализира за първи път и в Югоизточна Европа, след като единственият български член – фондация AtoZ – се пребори за домакинството в конкуренция с няколко европейски града. Събитието продължава до 25 септември.

 

23.09.2022