Мирослав Боршош отличи две от победителките в конкурса „Работилница за репортери“ на премиерата на сборника „Разкажи за твоята България“

На 13 юни в кино „Кабана“ беше представен сборникът „Разкажи за твоята България“ с есета, портрети, пътеписи, проучвания, изследвания и представяния на участниците в ученическия конкурс обучение „Работилница за репортери“, организиран от новинарския портал EspressoNews.bg и фондация „Добрият пример“. В книгата са включени творби на над 70 талантливи младежи от цялата страна, които са участвали в изданията, организирани ежегодно от 2016 г.

Заместник-кметът на София Мирослав Боршош приветства младите автори и отличи две от призьорките – Калина Александрова – възпитаник на ЧНГ „Ерих Кестнер“ – София – победител в петото издание на конкурса „Книга на спомените“ през 2020 г. и Емили Караколева, ученичка в десети клас на 22. СЕУ „Георги Раковски” – София – победител в шестото издание на конкурса „Поглед към доброто“ през 2021 г.

"Често и много говорим за състоянието на медийната свобода и бъдещето на журналистиката у нас. Оптимизъм ми дадоха младите хора, част от проекта #РаботилницаЗаРепортери, който вече 6 години търси, намира и помага за създаването на новото поколение журналисти в България. За нас беше чест да ги подкрепим! Някои от най-утвърдените имена в професията застават зад каузата. В книгата "Разкажи за твоята България“ са събрани най-добрите текстове на младите автори" – каза Мирослав Боршош.

Премиерата на книгата „Разкажи за твоята България“ се състоя с подкрепата на Столична община в Лятната програма на София.

 

14.06.2022