Мирослав Боршош: „Откриваме A to JazZ Фестивал с легендарния китарист Джон Маклафлин“„От тази вечер София се потапя в джаз музиката! A to JazZ Festival е едно от емблематичните събития за столицата и отново поднасяме на публиката музикален празник със свободен вход. Очакват ни три вечери с неповторими емоции от срещите с големи музиканти!“ – каза заместник-кметът на София Мирослав Боршош.

Джаз легендата Джон Маклафлин ще открие 11-ото издание на Фестивала за градска култура. Той ще излезе на сцената с бандата си 4th Dimension. 12 музикални проекта от световната джаз сцена ще чуем в програмата на A to JazZ, който за поредна година се провежда с подкрепата на Столична община в Календара на културните събития на София. Освен Джон Маклафлин и бандата му, Snarky Puppy, Ilhan Ersahin и Roosevelt Collier, участие ще вземат френският пианист Adrien Brandeis и латин-джаз квартет, виртуозният тромпетист Alex Sipiagin и Биг бендът на БНР.

Рут Колева, Jazzanitza и Даниела Белчева ще представят премиерно новите си албуми, а вокалните майстори от Spectrum Vocal Band ще ни въвлекат в магията на акапелното пеене. Фантастичните Trombobby x C-MO и Единствените им приятели също ще излязат на сцената, както и младите надежди от Red Light District Project.

Подробна информация за програмата на фестивала вижте на: https://atojazz.bg/.

 

01.07.2022