"Мини Световно първенство по футбол – 2018 година" за момичета и момчета от II – III клас

По повод на предстоящото издание на Световно първенство по футбол и Международния ден на детето – 01 юни, Столичната община в партньорство с Българския футболен съюз организират "Мини Световно първенство по футбол – 2018 година" за смесени отбори от II и III клас.

Форумът се провежда традиционно като представлява миниреплика на предстоящия Мондиал в Русия. Събитието се реализира със съдействието на Министерство на външните работи, както и представители на редица посолства, чиито държави ще участват на Световното първенство.

Турнирът ще се проведе в рамките на 29 – 30 май 2018 година на  Националния стадион „Васил Левски”. Отборите ще бъдат съставени от максимум 10 момчета и момичета – II и III клас, като в игра винаги трябва да има (поне) две момичета.

В турнира ще се включат 32 столични училища (общински и частни) и над 320 деца.

Церемония по теглене на жребий за определяне на държавата, която всяко училище ще представлява, ще се проведе на 09 май (сряда) от 10 часа в зала „Родина” на Националния стадион „Васил Левски”. В нея ще вземат участие господин Тодор Стоянов – заместник-министър на външните работи, представители на Столична община и БФС.

Като част от инициативата организаторите предвиждат изработване на постер „Какво научих за държавата, която участва на Световното първенство 2018 година“  и представянето му на церемония по откриване на състезанието на 29 май.

08.05.2018