Мини световно първенство по футбол за момичета и момчета II-III клас–2018 година

По повод предстоящото издание на Световнотo първенство по футбол и Международния ден на детето – 1 юни, Столичната община в партньорство с Българския футболен съюз организират Мини световно първенство по футбол за смесени отбори–II и III клас.

Форумът се провежда традиционно като представлява миниреплика на предстоящия "Мондиал" в Русия. Събитието се реализира със съдействието на Министерството на външните работи, "НЕСТЛЕ България" АД както и представители на редица посолства, чиито държави ще участват на Световното първенство.

В турнира ще се включат 32 столични училища (общински и частни) и над 320 деца. Отборите ще бъдат съставени от максимум 10 момчета и момичета – II и III клас. Като част от инициативата организаторите предвиждат изработване на постер „Какво научих за държавата, която участва на Световното първенство 2018 година“ и представянето му на церемония по откриване на състезанието на 29 май.

На 9 май, в зала „Родина“ на Националния стадион „Васил Левски, бе изтеглен жребий, на който деца от отборите изтеглиха държавите, които училищата символично ще представляват. Събитието беше уважено от редица представители на посолствата на Мароко, Русия, Сърбия, Германия, Дания, Бразилия и други.

Футболният турнир ще се проведе в рамките на два дни (29–30 май 2018 година) на  Националния стадион „Васил Левски” с начален час 10:00 часа. Закриването ще е на 30 май от 15 часа. На церемонията по закриване на първенството всяко училище  ще бъде отличено и наградено.

 

25.05.2018