Мама, татко и аз на посещение в пчелина

 

На 3 юли, събота, в 10:00 ч., ви каним в пчелина на улица "Скакач" 13 в квартал "Вердикал". По идея на няколко семейства Столична община район "Банкя", съвместно с Пчеларско дружество – Сдружение "Акация" и 25. ДГ "Изворче" правят продължение на дейностите по проекта "Клуб "Млад турист": мама, татко и аз на поход", който беше реализиран на 29 и 30 май с участието на над 60 семейства от Банкя.

По време на туристическите походи, една от съпътстващите дейности беше лекцията на г-н Михаил Михайлов, посветена на пчелите и билките. Оказа се, че много от децата са останали силно впечатлени от факта, че, ако пчелите изчезнат, изчезва и човечеството. Някои от малчуганите дори пожелаха да станат пчелари, когато пораснат. Именно този благоприятен ефект върху децата ни мотивира в съботния ден да ги срещнем отблизо с дейността на пчеларите.

Наш любезен домакин ще бъде г-н Михайлов, който освен запален пчелар, е и председател на Сдружение "Акация" – Банкя. Децата ще могат да опитат прясно изваден мед, да разгледат кошерите и да научат много подробности за дейността на пчелите.

Вход свободен!

01.07.2021