Малчуганите от детските градини в район „Студентски“ ще пътешестват виртуално из столиците на няколко европейски държави от 13 до 20 май

 

Инициативата „Столиците на Европа“ е част от ежегодните събития в район „Студентски“ по случай Деня на Европа, които запознават деца с културното и историческо наследство на Стария континент

Минало и настояще на шест европейски столици ще се преплетат в детските градини в район „Студентски“ като част от инициативата „Столиците на Европа“. В рамките на една седмица – от 13 до 20 май, децата от четвъртите групи ще отпътуват виртуално към Амстердам, Лисабон, Копенхаген, Любляна, Атина и София, за да се запознаят с най-интересните факти, символи и традиции на градовете.

Пътешествията ще се проведат под формата на кратки интерактивни презентации, представени по достъпен и забавен начин, както и творчески работилници.

По време на работилниците децата ще дадат поле за изява на творческия си дух, за да създадат различни произведения със символи на шестте града (или съответните държави) – лалета, корк, Малката русалка, дракон, кораби, храм-паметникът „Александър Невски“.

„Столиците на Европа“ е третата поред инициатива на район „Студентски“ по случай Деня на Европа, която запознава децата от района с културното и историческо наследство на Стария континент. Инициативата е част от Календара на културните събития на Столична община.

Плакат

 

11.05.2021