Лятната културна програма на София – десетки концерти и детски представления на открито

Столична община организира през летните месеци програма с културни събития, които се провеждат на открито и достъпът до тях е безплатен

"Столичната община и аз като кмет имаме мисията, виждането, целите да развием културните пространства в града, да привлечем нови публики, защото за мен културата е неразривна част от образованието, така че заедно култура и образование да направят града ни по-добро място за живеене, по-добро място за инвестиции." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при представяме на лятната културна програма.

Всяка година Столична община организира през летните месеци програма с културни събития, които се провеждат на открито и достъпът до тях е безплатен. Над 50 концерта и представления на открито и събития за деца включва лятната културна програма на Столичната община. Те ще се провеждат на летните сцени в "Борисовата градина", градината "Св. Седмочисленици", парковете Южен, Северен, "Заимов" и други открити пространства в София. За първи път програмата се издава и в специално издание – "КалендАРТ", и се разпространява на български и английски език. Достъпна е и на сайта на дирекция "Култура" към Столичната община.

Сред концертите са на Софийския духов оркестър към Общински културен институт Дом на културата „Искър”, Джаз формация „София” към Общински културен институт „Надежда”, както и концерти от цикъла  „Остров на музиката”, организиран от Общински културен институт Дом на културата „Средец”. Децата се забавляват с представления, шоупрограми, игри и забавления, които включват публиката като участник, представени от актьора Дечко Чунтов, "Жар Театър", "Арт" Театър, Мариета и Марионета, Театър "Пан" и др.

Събитията от Лятната културна програма се реализират на Лятната сцена в "Борисовата градина", в парк „Заимов”, площад „Бански”, в Южния парк, в Кино „Кабана” в парка на НДК (лятна сцена в парка пред НДК, вход от бул. „Фритьоф Нансен“, както и на новите локации – в Розариума в "Борисовата градина", в Градина „Свети Седмочисленици”, на площад „Света Неделя” и на пл. „Славейков”.

Концерти и детски програми в специална Лятна културна програма на открито на Столична община се огранизират традиционно през годините в летните месеци като част от Календара на културните събития на Столична община и със собствен бюджет.

Електронните варианти на български и английски език са публикувани на сайта за култура на Столична община АртСофия - http://artsofia.bg/bg.

ФОТОГРАФ: ГЕО КАЛЕВ

 

 

19.07.2019