Лятна академия "Заедно в час"

Близо 1000 ученици ще учат и ще развиват умения през август в  Лятната академия “Заедно в час”. Безплатното лятно училище се провежда в две столични училища:  90. СУ “Ген. Хосе де Сан Мартин” в кв. “Люлин” и 125. СУ “Боян Пенев” в кв. “Младост” и е част от обучението на новите участници в програмата за професионално и лидерско развитие на фондация “Заедно в час”. Академията ще продължи до 16 август и ще се провежда всеки делничен ден от 9:00 до 12:30 ч.

Лятната академия се провежда за осма поредна година. През този период  близо 5 000 деца от София са имали възможност да наваксат знанията си в отделни дисциплини.

По време на часовете в академията децата  общуват с връстници от разнообразна среда,  учат и работят заедно и развиват своите социални умения.

Преподавателите  са обучени по международния модел „Преподавай като лидер“, създаден с фокус върху успеха на всеки ученик. Учителите водят редовни учебни часове, които са подготвили специално за учениците на академията. Те работят също с екип от координатори, опитни специалисти, които наблюдават часовете, дават обратна връзка и насоки как учителите могат да подобрят работата си в класната стая. Академията се провежда напълно безплатно за учениците с подкрепата на фондация “Америка за България”, Столичната община, фирми и неправителствени организации. 

През учебната 2018/2019 година в две софийски училища ще има зам.-директори,  преминали през обученията на „Заедно в час“: 90. СУ "Хосе де Сан Мартин" и 160. ОУ "Григорий Цамблак".  Учители по програма "Заедно в час" преподават в София от 2011 година до настоящия момент.  През предходната учебна година – 2017/2018 – 47 участници в програмата "Заедно в час" преподават в 19 училища в София-град.

През последната година в рамките на програма "Европа 2018" на Столична община "Заедно в час" си партнира с общината също във връзка със споделяне на добри практики и обучение на учители по проект ”Развиване на гражданска грамотност у учениците с интерактивни методи”.

30.07.2018