Конкурс и изложба за българска фотожурналистика БГ ПРЕС ФОТО 2017

Откриване на 14 ноември, вторник, от 18 ч.

ОКИ Дом на културата – „Красно село”


240 фотографии на най-добрите български фотожурналисти намират място в изложбата БГ ПРЕЗ ФОТО 2017. Трагедията в Хитрино, призраците от остров Персин, бежанската криза, спортните успехи на Гришо и Кобрата, куриозни моменти от политическия ни живот, изборите в Банкок, нощен Китай, младежите на Сао Пауло, Великден в Малта, животът между два пола, военни пилоти в полет, всекидневието в католическа наркокомуна, протести, мода, разруха, състезания, снимки от птичи поглед, традиции от три континента, музика и стрийт са сред темите, които ще откриете сред отличените на конкурса, който се провежда за 16-ти път.

Престижно международно жури от куратори, редактори и фотожурналисти, както всяка година, подбра най-горещите, най-значимите и най-шокиращите образи и ситуации, запечатани от нашите фотожурналисти. Членове на журито, прегледали и оценили близо 3000-те постъпили снимки са Василий Прудников (Русия) – директор на РУСС ПРЕСС ФОТО, фотожурналист, куратор; Звездан Манчич (Сърбия) – директор на „Център за развитие на фотографията”, организатор на ПРЕС ФОТО СЪРБИЯ и фотофестивала ВИЗУАЛИЗАТОР; Тамаш Зигети (Унгария) – президент на Асоциацията на унгарските пресфотографи, организатор на MAGYAR SAJTOFOTO  и фотограф; постоянният член на журито от вече десетилетие Дийн Кокс (САЩ) – фотожурналист и университетски преподавател по фотография в Хонг Конг.

Церемонията по награждаване на победителите в конкурса и откриване на изложбата са на 14 ноември, вторник, от 18 ч., в ОКИ Дом на културата – „Красно село” (София, „бул. Цар Борис III” № 41). Изложбата ще може да бъде разгледана до 30-ти ноември.

Най-учтиво Ви каним да посетите изложбата.

14.11.2017