Концерт на Соня Йончева и Пласидо Доминго на площад „Св. Александър Невски“ в София


На 31 август 2021 г. световноизвестната българска оперна певица Соня Йончева ще излезе на сцена пред катедралния храм „Свети Александър Невски“ заедно с Пласидо Доминго. Те ще изнесат концерт с популярни арии от прочути опери, подбрани специално за българската публика. С тях на сцената ще бъдат музикантите от Софийската филхармония с диригент маестро Найден Тодоров.

„За мен като българка е особена чест да пея пред един от символите на нашата столица - катедралата „Свети Александър Невски“. Вълнението да направя това именно с Пласидо е  изключително и му благодаря за приетата покана“, заяви прочутото сопрано.

Пласидо Доминго отбеляза своя 80-годишен юбилей през януари 2021 г.

„Не мога да повярвам на това, което ми се случи. Не съм и мечтал толкова години да имам възможността да споделям с публиката любовта към оперното изкуство, към музиката. Оценявам щедростта на съдбата и съм благодарен за подкрепата на публиката, признанието, което получавам от нея, от моите колеги. В живота си съм имал и щастливи и трудни моменти, но винаги публиката ми е давала сили да продължа. Да се чувствам необходим!“, споделя той.

Той е радостен, че ще се върне отново в България, няколко години след концерта му в зала "Арена Армеец", когато вдигна на крака публиката, изпълнявайки на български език песента „Моя страна, моя България“ от репертоара на Емил Димитров.

Компанията SY11 Events е организатор на концерта, който ще реализира в партньорство със Столична община.

„Във времената, в които живеем, бих искала този концерт да донесе вдъхновение на моите сънародници и да даде един нов импулс в българския културен живот. Бях много щастлива, когато през миналата година пях в Античния театър в моя роден Пловдив. Била съм на различни сцени, пред различна публика, но усещането да си у дома е несравнимо!“, споделя Соня Йончева.

За нея Пласидо Доминго казва: “Тя е певица със собствен път и кариерата й не прилича на ничия друга. Соня Йончева притежава нещо повече от красив глас – тя е смела в своите житейски и творчески избори!“

 

30.08.2021