Комисарят по регионално развитие Корина Крецу: София е добър пример за изпълнението на Кохезионните политики на Европейския съюз

„Впечатляваща е работата, която вършите в София като кмет, защото кметовете знаят най-добре нуждите на гражданите" – каза комисарят по регионално развитие Корина Крецу по време на среща с кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова в Брюксел днес.

Благодарение на проектите се променя средата и това помага европейските политики да достигнат до хората, подчерта Крецу. По думите ѝ затова е важно Кохезионната политика да продължи. "По време на Българското председателство на Съвета на ЕС в София тази тема също бе активно обсъдена, – каза също Корина Крецу, – а София е добър пример за изпълнението на Кохезионните политики на Европейския съюз" – заяви още комисарят. 

По време на срещата кметът Фандъкова запозна комисар Крецу с работата по проектите на столицата през новия програмен период. 

"Разширението на метрото – най-екологичният транспорт, модернизирането на градския транспорт и управление на отпадъците са големите проекти, чрез които променяме средата на живот" – каза Йорданка Фандъкова. 

София работи за подготовката на проекти за продължаване на разширението на третата линия на метрото към кв. “Левски Г“, „Слатина“ и на първата линия към „Симеоново“. Инвестициите в публична инфраструктура са важни както за подобряване на живота на хората, така и за създаването на устойчива среда за бизнес.

Комисар Корина Крецу изрази подкрепата си за изграждането на метрото и закупуването на нови метровлакове през този и следващия програмен период. 

По-късно днес кметът Йорданка Фандъкова се срещна и с генерлания секретар на ЕНП Антонио Лопез.

07.03.2019