Комедията „Гласове под наем“ на сцената на Парк-театър „Борисова градина“ (22.06.2021)
Гледайки филм по телевизията рядко се замисляме, че гласовете, които чуваме не са всъщност истинските гласове на световноизвестните актьори, които гледаме на екрана, а на български актьори, които дават „гласовете си под наем“, свързвайки два свята – филмовия и този на зрителите. Тази непозната за широката публика професия всъщност е сред най-трудните и вълнуващи занаяти в света на изкуството.

На 22 юни от 21:00 ч. комедийният спектакъл „Гласове под наем“ ще представи пред публиката всички напрегнати, забавни, нелепи, конфликтни и шантави моменти, които се случват в едно звукозаписно студио. В него, гарантираме ви, никога не е скучно.

Актьорите Гергана Стоянова, Симеон Владов, Виктор Танев, Симона Трайкова и Христо Ботев (който е и автор на текста) ще ви представят „Вселената на дублажа“, в която почти нищо от това, което си мислим за дублажа не е истина.

На теория всичко изглежда изключително лесно – актьорът пред микрофона има текст, чете го и е готов, но реалният живот е далеч по-сложен, забавен, абсурден, смешен и е ежедневен пъзел от комедийни мигове, които ще накарат публиката да си тръгне от спектакъла с широка усмивка на лицето.

 

16.06.2021