Коледното издание на Mish Mash Fest ще предложи уникални идеи за подаръци (5 и 6.XII.2020)

Столична община и организаторите на събитието подпомагат
малките производители и българските музиканти

На 5 и 6 декември фестивалът  Mish Mash Fest – The Christmas Edition отново ще събере на едно място най-добрите независими автори и лейбъли в България. Поводът, както винаги, е вълнуващ – приближаващите Коледни празници, за които  60-те участници са приготвили смайващи творения и много тематични предложения, специално разработени за Коледа! Дрехи, аксесоари, украса, интериорни решения, бижута, обувки, козметика, книги и много др. продукти ще очакват малки и големи, за да ги зарадват още в началото на декември с ръчно изработени подаръци.

Паркът „Заимов“ ще е домакин на големия Коледен фестивал, а мястото на пъстрите коледни шатри ще е на алеята между Централния вход и Театър „София“. За да се избегне всякакъв риск в настоящата епидемична обстановка, организаторите са предвидили дистанция и дезинфекция,  а движението ще е еднопосочно. Маските на територията на събитието са задължителни.

Големият акцент на фестивала е акцията Meet the artist – специален музикален кът, в който ще можете да подкрепите над 20 любими български артисти. Ще имате възможност да си вземете музиката им с лично послание, да си поговорите с тях и да разберете повече за нещата, които подготвят.

В инициативата Meet the artist ще се включат Прея, Trombobby x Simo, Desy, Shiny Stockings, Белослава, Мирослав Иванов, Funkallero, Fingertone & Malik, Dead Man’s Hat, Михаил Йосифов секстет, Велислав Стоянов, Das Wetschmertz DueTT (Милен Кукошаров и Веселин Еко Веселинов) и др.

Събитието е в Културния календар на Столична община за 2020 г. и се провежда със съдействието на Музея за история на София.

Събитието ще бъде проведено в съгласие с всички мерки за безопасност на обществени събития.

За Mish Mash Fest:

Със своите над 30 издания и 5-годишна история Mish Mash Fest се наложи като един от най-успешните и влиятелни базари на независими лейбъли и хендмейд автори. Всяко от тези събития събира по няколко хиляди посетители и е широко отразено в медиите. От лятото на 2020 функционира и онлайн платформа, на която творците продават своите произведения.

За Момичетата от града:

За своите десет години сайтът се наложи като най-влиятелната независима медия, насочена към жените. Със своето разнообразно и качествено авторско съдържание Момичетата от града се доказа като успешен лафстайл проект, дал публичност на много малки частни предприемачи, успешни градски начинания, независими автори.

04.12.2020