„Коледата e за всички '2020”

Под патронажа на заместник-кмета на Столична община Албена Атанасова се провежда ежегодното благотворително мероприятие под мотото: „Коледата e за всички '2020”.

По традиция всяка година направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“ към Столична община организира запомнящи се Коледни тържества с много настроение и емоции за семейства с ниски доходи и такива в нужда.

Тази трудна за всички хора 2020 година, която ще се запомни предимно с епидемиологичната обстановка, породена от COVID-19 и широкото му разпространение сред населението и най-вече в София, постави още по-голямо предизвикателство пред организаторите, в лицето на заместник-кмета Албена Атанасова и нейния екип, отново да окажат помощ на всяко семейство чрез предварително приготвени пакети с хранителни продукти за Коледната и Новогодишната трапеза, а децата да получат дългоочакваните подаръци от Дядо Коледа – най-обичаният и голям благодетел.

Разбира се, празненствата бяха отменени,  концертите, театралните спектакли и срещите на децата с любими изпълнители и актьори отложени, но екипът на направлението, с помощта на дарители с големи сърца, организации и фирми, застана до техните семейства, за да не са сами в тези трудни времена.

За всяко семейство е осигурена подкрепа във вид на хранителни продукти, подаръци за децата и семействата, с които ще могат да обогатят Коледната и Новогодишна трапеза.

Огромна помощ в организацията и подготовката на събитието оказа и екипът на дирекция „Аварийна помощ и превенция“.

С новогодишна украса и празнична атмосфера в залата на Център за социална рехабилитация и интеграция „Чудеса“ в ж.к. „Стрелбище“, ул. „Йордан Йовков“ № 13, в рамките на три дни – от 17 до 19 декември, по график и при строго спазване на епидемиологичните и хигиенни изисквания, Коледните пакети с хранителни продукти и  подаръците се предоставят за децата и семействата.

По този начин, макар и в условия на пандемия, причинена от COVID-19, с подкрепата на Столична община нуждаещите се семейства на територията на София ще усетят магията на предстоящите празници и ще посрещнат нуждите си с повече спокойствие.

От името на Столична община пожелаваме на всички граждани крепко здраве и много късмет през настъпващите Коледни и Новогодишни празници.

В подкрепа на Столична община за поредна година в инициативата се включиха нашите приятели от:

Инициативата „Дете на годината“, онлайн магазин Kidso.bg, „Нестле България“ АД, „Булреал“ АД, „Милмекс“ ООД, Пен Д’ор, „Чипита България“ АД,  „Метро Кеш енд Кери България“, „Лъки 2003“ ООД, „Тирбул“ ЕАД, „Бор Чвор“ ЕООД, „Белла България“ АД, „Промаркет“, „Пазари Изток“ ЕАД, "Пазари Север" ЕАД, "Пазари Възраждане“ ЕАД,  „Пазари Юг“ ЕАД, “Нухелт“ АД, „Бони холдинг“ АД, „Суико“ ЕООД, „Гуд Милс България“ ЕООД, „Кока-кола ХБК България“ АД, „Ам Рест България“ ЕООД, „Сънфудс България“ ЕООД,  „Самекс“ ЕООД, „Аладин фуудс“ ООД.

 

 

18.12.2020