"Коледа 11½" – Огнен Коледен фест на район „Слатина“

"КОЛЕДА 11½" – Огнен Коледен фест на район „Слатина“

На 17, 18 и 19 декември пред стадион „Академик“ в квартал „Гео Милев“, район „Слатина“ с подкрепата на „Столична община“ – Календар на културните събития, ще подари на столичани и гостите на София един необичаен Коледен фест, наречен „11½“.

Празникът е посветен на огъня и топлината. Ето защо и в трите дни на Коледен фест „11½“ гвоздеят в програмата ще са огнените представления „Нария инри Магария“ и „Палячи“, а през цялото време на феста на терена ще гори истински огън при спазване на всички изисквания за безопасност. В петък фестивалът ще започне с огнени инсталации от Voin de Voin и Fireter – истинска атракция в тъмната зимна вечер.

„Коледа 11½“ е продължение на новия стандарт в организирането на местни събития, които започнахме с летния фестивал на същото място тази година. Целта му е да подпомогне създаването на общности от хора, обединени от подобно отношение към живота и природата.

В събота вечер програмата включва и пънк-джаз концерт на бандата Bedlam Club, съставена от музиканти от различна народност, живеещи в София.

Програмата ще включва и няколко циркови работилници по каране на юнисайкъл и жонглиране, разговор с кмета на района, занимания за децата с изработване на собствени подаръци за любими хора, Дядо Коледа, вкусна храна, ръчно изработени подаръци и лакомства, предлагани с благотворителна цел, книги на български автори.

Събитието се осъществява в партньорство с фондация „Мини Арт“, с допълнителната подкрепа на Национален фонд „Култура“ и посолството на Кралство Дания. 

Събитието е безплатно и се провежда на открито. Не се изисква зелен сертификат за вход.


ПРОГРАМА:

17 декември, петък

Огненa инсталации – FIRETER

17:00 ч. – Циркова работилница – Въртене на огън
18:00 ч. – Циркова работилница – Жонглиране (за всички възрасти )
19:00 ч. – „Нария инри Магария“ – огнено шоу, Fire Jam
20:00 ч. – Voin de Voin – Breaking News, огнен пърформанс


18 декември, събота

11:00 – 13:00 ч. – Творческа работилница за деца от център „Малала“ с подкрепата на район „Слатина“
11:00 – 13:00 ч. – Циркова работилница – Юнисайкъл
13:00 – 14:00 – Раздумка с кмета – открита среща на гражданите с Георги Илиев, кмет на район „Слатина“
17:00 – 18:00 – Циркова работилница – Жонглиране
18:00 ч. – Sofia Unicycle Club – Юнисайкъл шоу
19:00 ч. – „Палячи“, огнено шоу (Варна)
19:30 ч. – The Bedlam Club – пънк-джаз концерт


19 декември, неделя

11:00 ч. – Начало на базара
14:00 ч. – 16:00 Циркова работилница – Ходене по въже
17:00 ч. – Огнено шоу, Fire Jam (Франция)
 

Участници: „Можем заедно“, „Екип Лайкучка“, „Движение на българските майки“, ученици от Софийска гимназия за хлебни и сладкарски технологии, център „Малала“, INSIEME с благотворителни дизайнерски лакомства, издателство „Пурко“, Ради Георгиев с романа му #Стажът и други.

14.12.2021